foto2.jpg - 84.72 Kbfoto6.jpg - 88.66 Kb

Zaterdag 18 augustus was de Sinnertocht vanuit Marum.
Willem en Akkie zaten vol spanning te kijken wie er op af zouden komen. Het jaar ervoor waren er maar twee namelijk. Als allereerste draaide Anne de oprit op die was net van koffie voorzien toen in vlot tempo Albert, Marco, Harrie en nieuwkomer Gertjan aan kwamen fietsen. Albert had ons nog even mooi voor de gek trouwens. Hij kwam keurig aanfietsen,

 

 

 

foto1.jpg - 92.08 Kb foto3.jpg - 82.26 Kbfoto4.jpg - 82.77 Kbakkie.jpg - 36.32 Kbfoto5.jpg - 93.18 Kbmaar later hoorden we dat hij de auto iets verderop had geparkeerd en de fiets dus meegesleept had achterop de auto.
Na een paar koppen koffie met cake werd besloten dat we de warmte en de zon maar moesten trotseren.
Via de Zuiderhoekseweg, het Jonkerspaadje de Bolmeer naar Allardsoog. Gertjan en Marco hielden het tempo er goed in. Via Haulerwijk ging het naar Fochtelo niet via het veen want daar zou het nu wel heel erg warm zijn. In Appelscha aangekomen werd er een terras gezocht en iedereen nam zijn broodje mee om bij de koffie op te eten. Maar aan die illusie kwam al snel een einde. Er werd ons door de kelner vriendelijk verzocht ons broodje op te bergen. Iedereen bestelde maar snel iets te drinken koffie of thee en een paar namen nog een kop soep. Na een gezellig onderonsje met veel sterke verhalen ging het weer verder door de brandende zon. Via Oosterwolde, Akkie dacht d eweg te weten maar nam toch nog een verkeerde afslag. Dus draaien wat daar gelukkig goed gingbehalve bij Willem die zijn ketting vloog eraf. Nadat die gemaakt was weer verder over de Weperpolder naar Waskemeer. Vlak voor Waskemeer
reden ons een paar auto’s voorbij met kwajongens, een aanhanger achter de ene auto en toen.... vloog het vriesvak open en vlogen  de frikandellen over de straat. Geallarmeerd door de achterste auto stopten de jongens en werden de frikandellen onder luid gelach van de straat geraapt. Wij fietsen ondertussen verder naar Bakkeveen, de Wilp en door dorp Marum naar de Kruisweg. Akkie zorgde snel voor koffie/thee en de pannen met soep werden warm gemaakt. Ondertussen zochten de zes mannen schaduw en die was niet overal te vinden. Het was een mooi gezicht, zes mannen op een rij in de schaduw. Na de koppen Mosterdsoep en Groentensoep nam iedereen langzaamaan afscheid.
Eerst allemaal de bidons of waterflesje even vullen met vers koud water, verschillende mannen moesten nog aardig wat kilometers makenvoor ze weer thuis waren. Het was een erg gezellige dag, zoals Akkie het dan noemt een dag met een GOUDEN randje.  Tot een volgende keer??
Op de terug weg gebeurden er vreemde dingen, ik was als één na laatste vertrokken, ik wilde het kalm aan doen want ik moest voor ik na huis kon eerst nog paarden uit de wei halen, kippen katten en een konijn voeren, 's morgens had ik dat even met de auto gedaan anders kwam ik boven de 200 km en dat was niet de bedoeling. Alleen Harry vertrok wat later maar Harry kennende zou hij mij binnen de kortste keren inhalen en voorbij gaan want Wintschoten ligt nou niet bepaald bij Willem en Akkie om de hoek. Na een poosje zie ik hem in mijn spiegel verschijnen maar hij blijft achter me fietsen tot de rotonde dan is hij ineens verdwenen. Bij het viaduct over de A7 zie ik in de verte een Mango voor mij fietsen nieuwsgierig wie dat zou zijn ga ik iets harder fietsen en tot mijn verbazing zie ik dat het Harry is. Als ik vlak bij hem ben op nog geen 10 m afstand is hij opeens weer verdwenen, zou ik stoken zien? Een eindje voor Hoogkerk zie ik een lichtje op het fietspad dat moet wel een ligfietser zijn ik fiets langzaam verder en wat denk je vlak voor Hoogker zie ik dat het Harry is. Ik vraag mij af waren het waanbeelden of zou Harry met zijn Mango kunnen vliegen? Ik kon het hem niet vragen want hij gingen verder naar het oosten en ik naar het Noorden.