De elf dorpen die mee doen zijn: Garnwerd, Ezinge, Saaksum, Oldehove, Houwerzijl, Niekerk, Ulrum. Na de thee of koffie Vierhuizen, Hornhuizen, Mengsingeweer, Schouwerzijl.  De lengte is 57 km. Het stukje heen en weer na Jacop niet mee gerekend. We eindigen weer in Garnwerd. In de Westpolder kan het nog wel koud zijn dus laat de korte broek nog maar even thuis. De jongste en de natste deelnemer. Voor de rest van de historie, verslag en foto's klik op lees meer.

 

 

jongste.jpg - 57.79 Kbnatste.jpg - 104.68 Kbbrug1.jpg - 129.01 Kbop brug1.jpg - 105.48 Kb

Er waren 12 levende wezens aan de start, waarvan vijf op één fiets maar die fiets was dan ook gemaakt door Anton. Met een snelheid van ongeveer 20km/h gingen we richting Aduarderzijl, hier is in de tachtig jarige oorlog flink gevochten. Ezinge, Saaksum, en Oldehove gingen vlot onder de wielen door, in Oldehove lette ik even niet op zodat we bijna alle straten van dit dorp met een bezoek vereerden. Even voor Niehove gingen we het fietspad op naar Electra zo kun je ook via dit fietspad na Oldehove, maar het lijkt me nog al een eindje om want het fietspad slingert alle kanten op, zeker op een maandagmorgen aangelegd. Het volgende dorp is Houwerzijl, nu moet ik even oppassen dat niemand mij voorbij rijdt, iedereen zegt wel dat hij gek op fietsen is maar voor je er om denkt hebben ze de kortste weg genomen en dat is nu niet de bedoeling want er moet nog gezwommen worden, de hoge brug geeft meeteen de kans om wat foto's te maken. Na Niekerk volgt een prachtig fietspad naar Ulrum, Jacob neemt nu de leiding over want hij weet waar de koffie staat de pruttelen en de thee heet is. Heerlijk in de warme zon zitten we te genieten van de  drank en de koek nogmaals bedankt Jacob en familie.

p1070414.jpg - 109.75 Kbeenrum1.jpg - 105.63 Kbeenrum2.jpg - 110.81 Kb

Jacob leidde ons bekwaam het dorp uit hij weet daar de weg, hij maakte er ook een bijzondere tocht van door vier keer van Garnwerd naar Ulrum te fietsen, twee keer heen en twee keer terug, ook Willem was weer goed bezig, hij was vanmorgen eerst naar Lauwersoog geweest om daar zijn gebruikelijke koffie te drinken. De kou in de Westpolder viel mee, dit tweede deel van de tocht liet ons een ander Groningen zien weinig dorpen alleen een paar eenzame huisjes ver weg van de weg tegen de dijk aangelegen. Het eerste dorp wat we tegen komen is Hornhuizen met zijn kleurijke toren, zaterdag was er nog iemand op de bovenste omloop, maar zondag was hij er niet meer, zeker iemand met weinig geduld, want deze ploeg in deze samenstelling komt maar één keer voorbij. Na wat gehugtjes komen we in Mensingeweer, ik laat mij afzakken als achterste man er kan nu niet meer afgesneden worden, fietst men verkeerd dan wordt de tocht wat langer wat ik niet erg vind. We slingeren nog even bij het Reitdiep lang en zien dan ons terras in Garnwerd bezet door de rest van Groningen, zo zie je maar weer je stoel is nauwelijks koud of er zit al iemand anders op, we vinden nog een tafeltje aan het water in de zon maar de wind maakt het er kouder dan toen Willem vanmorgen als eerste in het toen nog mistige Garnwerd plaats nam. Gelukkig een tafeltje verderop komt vrij daar is iets minder wind, maar toch wordt Jacob langzaam blauw en deze keer niet van adel. De bestelling laat wat lang op zich wachten, maar ons wachten wordt beloond. We maken het niet al te lang de warmte van de fiets trekt, Jacob laat een zucht van verlichting als hij weer in zijn warme WEB zit.

eind.

We hebben nog enkele leden gemist vooral Akkie voor haar was speciaal deze startplaats uitgekozen, je kan hier zowel je zelf als je fiets opladen. Verder is de zomertijd aangebroken dus na het avond maal kan er weer gefietst worden.