Op 20 augustus werd vanuit Marum de Sinnertocht gereden. Willem en Akkie keken vol verwachting naar wie er
zouden komen. Rond 10.30u kwam Erik uit Barneveld met zijn Velomobiel op een aanhanger aanrijden. Even later kwam Anne de bocht om scheuren.
Er werd koffie geschonken en Groninger Notenkoek gepresenteerd en ondertussen gezellig bijgekletst maar meer mensen meldden zich niet.
Om 11.10u werd besloten te vertrekken, Akkie ging voorop, het ging door de nieuwbouw van Marum, de Wilpstervaart naar De Wilp. Daarna via de 
Boskwei via mooie smalle fietspaadjes door het bos naar de Freulevijver. Daar werd even een korte stop gehouden. Toen weer verder door het Oude bos, de Heide van Duurswoude
naar Waskemeer. Even na Waskemeer weer de bossen in, het Blauwe bos. Vlak voor Haulerwijk kwamen we het bos weer uit en reden we Haulerwijk binnen.
Bij fietsmuseum 'De Barrel" was onze sorgstop, er stond heerlijke Aspergesoep klaar met stokbroodjes Ham en Kaas. Daarna nog een kop koffie waarbij Erik zijn driekleurige et, vierkleurig werd. Erik zwaaide zo enthousiast met zijn armen dat hij de koffie uit de handen sloeg van onze gastheer. Toen werd het tijd voor een rondleiding door het fietsmuseum.
Er werd ons veel verteld van de oude fietsen die er stonden over de achtergronden en hoe hij aan de fietsen gekomen was. Een enthousiast verteller.
De tijd begon te dringen, Erik en Anne hadden nog een lange tocht naar huis te gaan en wij waren ok nog iet aan het eind van deze tocht. Over de Schansweg in Een-west ging het richting Ronostrand, Nieuw-roden waar bij het hertenkamp nog even een korte pauze werd ingelast voor een broodje, Akkie werd wat gammel.
Toen via Zevenhuizen, Nuis naar Marum. Bij Willem en Akkie werd nog een kop koffie gedronken en een kop soep gedronken maar toen hadden de mannen Erik en 
Anne ook soep genoeg gehad. Erik pakte zijn velomobiel weer op de aanhanger en werd uitgezwaaid en even later vertrok ook Anne. Willem en Akkie bleven achter met een pan vol soep, maar die was de dag erna 's avonds leeg aangezien wij graag soep lusten. Het was een mooie tocht al viel de opkomst een beetje tegen maar dat zal aan de vakantie's gelegen hebben. Hopelijk komen er volgend jaar wat meer mensen.
 Groetjes Akkie
akkie.jpg - 36.32 Kb